Hong en Kums schieten Gent in felbevochten partij tegen Patro naar volgende ronde

01-11-2023 20:48
6

Makkelijk was het niet, maar KAA Gent is er wel in geslaagd om zich te kwalificeren voor de volgende ronde in de Croky Cup. Na een felbevochten partij tegen Patro Eisden werd het 1-3.

Patro Eisden maakte het vorig seizoen in de beker Club Brugge nog moeilijk en hoopte dat ook tegen KAA Gent te kunnen doen. De ploeg van Stijn Stijnen had echter bijzonder veel moeite met de Buffalo's, die heer en meester waren.

Tarik Tissoudali wist net voor het half uur de bezoekers op voorsprong brengen en zag ploegmaat Gift Orban even later dé kans op de dubbele voorsprong missen. Een misser die ervoor zorgde dat Patro bij de rust nog steeds kansen had om zich terug in de wedstrijd te knokken, al moest het dan wel een ander gezicht tonen dan in de eerste helft.

Spanning in de tweede helft
En dat ander gezicht werd al meteen getoond. We waren slechts enkele minuten ver of Hadj-Moussa wist voor de 1-1 te zorgen. Het begin van een periode met flink wat doelgevaar, waarin zowel Patro als Gent dicht bij een treffer zaten.

De beste kansen waren uiteindelijk voor Gent, dat meermaals een goed keepende Belin tegenkwam. De Buffalo's voerden stevig de druk op en wilden de partij helemaal in handen nemen. Met succes. In de 77e minuut kon Hong zijn duivels ontbinden en Gent weer op voorsprong brengen. De klap te veel voor Patro, dat Kums even later nog de 1-3 eindstand op het scorebord zag zetten.