Kadri beslist strafschoppenserie tussen Dender en Kortrijk in Croky Cup

01-11-2023 21:42
2

Dender kreeg in de zestiende finale van de Croky Cup KV Kortrijk op bezoek. In de reguliere speeltijd bleef het 1-1 na doelpunten van Nicolas Rajsel namens Dender en Abdelkahar Kadri namens Kortrijk. Uiteindelijk wist Kortrijk via penalty's de match te beslissen.

Dender kreeg KV Kortrijk op bezoek in de zestiende finale van de Croky Cup. De match tussen Dender en Kortrijk kwam traag op gang. Het balbezit was voor De Kerels, maar het eerste doelpunt werd gemaakt door Dender.

Na 11 minuten was het zo ver, de eerste kans van Dender was direct raak. Na een slechte bal van Marco Kana kon Soladio op doel schieten. De spits trof de paal, maar Rajsel kon via de rebound Dender op een 1-0 voorsprong zetten tegen Kortrijk.

Kortrijk had het lastig tegen Dender en kon weinig gevaar stichten. Toch wisten De Kerels in de 26e minuut op gelijke hoogte te komen. Ojo brak door in de zestienmeter van Dender en verdiende een penalty na een overtreding van Pupe. Aanvoerder Kadri benutte de penalty en tekende voor de gelijkmaker.

In de 37e minuut kwam een grote tegenslag voor Dender. Masangu haalde zijn tweede gele kaart door voor de tweede keer hard het duel op te zoeken. Kadri was het slachtoffer van Masangu en de scheidsrechter had genoeg gezien.

Na de rust was het Kortrijk dat dominant aan de bal was tegen de tien man van Dender. Kortrijk toonde het overwicht in balbezit, maar niet in scoringskansen. Het was opvallend hoe veel moeite Kortrijk had om kansen te creëren met het overwicht.

Het lukte zowel Dender als Kortrijk niet meer om te scoren in de tweede helft, De Kerels probeerden het nog met een slotoffensief, maar het lukte niet om tot zeer grote kansen te komen. Hierdoor gingen we verlengen.

Kortrijk nam opnieuw het initiatief in de verlenging en leek meerdere keren erg dichtbij. In de 98e minuut leek Ojo Kortrijk naar de overwinning te leiden, maar zijn doelpunt werd afgevlagd. In de 106e minuut raakte Kortrijk zijn numerieke voordeel kwijt. Beide ploegen raakte in een flink opstootje en Mbayo kreeg zijn tweede gele kaart.

Dender en Kortrijk moesten uiteindelijk strafschoppen nemen om de wedstrijd te beslissen. Aanvoerder Kadri besliste de strafschoppenreeks namens Kortrijk nadat Dender de bal over het doel schoot. Kadri besliste de match door met een panenka te scoren.