Kompany kijkt uit naar bekerduel tegen Everton: Onze tanden laten zien

Kompany kijkt uit naar bekerduel tegen Everton: "Onze tanden laten zien"

01-11-2023 11:52

Woensdagavond neemt Vincent Kompany het met Burnley FC op tegen het Everton van Sean Dyche in de Engelse League Cup. The Clarets gingen afgelopen weekend onderuit tegen AFC Bournemouth in de Premier League. Kompany hoopt op een reactie van zijn team.

Burnley wist sinds 3 oktober tegen Luton Town niet meer te winnen. De ex-Rode Duivel wil dat zijn ploeg de kans grijpt om te reageren op de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken. "Elke keer dat ze hun voetbalschoenen aantrekken krijgen ze een kans om te reageren. Zo moeten mijn spelers naar dit duel toeleven", zegt Kompany op de officiële kanalen van de club.

Kompany is alvast wel van plan om wijzigingen door te voeren in zijn basiself. "We hebben een grote kern. Dat staat ons toe om anderen speeltijd te geven in dit soort competities", zegt Kompany. "Op dit moment ligt de focus niet op de competitie of de beker. We moeten gewoon als ploeg onze tanden laten zien en een sterke prestatie neerzetten", voegt de Burnley-coach toe.

Bij Everton zit Sean Dyche in de dugout. Dyche was 10 jaar lang coach van Burnley, iets waar Kompany veel bewondering voor heeft. "Burnley is een traditieclub en hebben niet al te veel managers gehad in de laatste jaren. Ik heb bewondering voor wat Dyche hier neergezet heeft", besluit Kompany.