Charleroi wint in beker zonder problemen van Thes Sport, Heymans scoort

31-10-2023 22:15 Laatste update: 22:20
3

Eersteklasser Sporting Charleroi moest op bezoek bij Eerste Amateur-club The Sport. De Carolo's wonnen met 0-3 en stoten door naar de volgende ronde.

De beginfase kwam laat op gang, maar na twintig minuten nam Charleroi de touwtjes in handen. Het was echter de thuisploeg die na een halfuur spelen een grote kans kreeg. Vijf minuten voor rust kwam Charleroi dan toch op voorsprong. Trebel legde een corner op het hoofd van Badji die de 0-1 kon binnenkoppen. Dat was tevens de ruststand.

Vlak na rust maakte Charleroi bijna de 0-2, maar de fans lieten zich van hun slechtste kant zien. Supporters van de Carolo’s lieten een rookbom afgaan waardoor er niet veel van de match gezien kon worden. Wanneer de rook bijna volledig weg was kon Charleroi de voorsprong verdubbelen. Rogelj maakte de 0-2. Meteen na de 0-2 viel ook de 0-3. Daan Heymans met zijn eerste van het seizoen.

Thes Sport kon twintig minuten voor tijd bijna iets terugdoen, maar een poging van Naqqadi kwam op de lat terecht. Zo bleef de eindstand bij 0-3 voor Charleroi.