'Een handvol wedstrijden bij KAS Eupen, maar nu op de radar van Ajax'

'Een handvol wedstrijden bij KAS Eupen, maar nu op de radar van Ajax'

31-10-2023 19:45

Ajax heeft zijn oog laten vallen op het Griekse talent Giannis Konstantelias (ex-KAS Eupen). De twintigjarige aanvallende middenvelder staat bovenaan de lijst van de Amsterdammers, zo beweert althans het Griekse SDNA op basis van bronnen.

Ajax-scout Hans van der Zee zou in de Johan Cruijff Arena warm pleitbezorger zijn van Konstantelias, die momenteel actief is bij PAOK Saloniki. Voor die club speelde hij dit seizoen al achttien duels, waarin hij vier keer scoorde en één assist gaf. Van der Zee zou de technisch begaafde dribbelaar al langer volgen en in hem een 'zeldzaam talent' zien, aldus SDNA.

Volgens het medium zijn interim-trainer John van 't Schip en zijn assistent Michael Valkanis al op de hoogte gebracht. De twee zijn immers goed bekend met het Griekse voetbal. Valkanis had Konstantelias zelfs onder zijn hoede bij KAS Eupen, dat hem in 2022 een halfjaar huurde van PAOK.

Een transfer van Konstantelias naar Ajax wordt realistisch geacht, maar het is nog niet duidelijk wel bedrag de Amsterdammers op tafel willen leggen. De tweevoetige middenvelder, die inmiddels ook twee interlands voor Griekenland speelde, ligt nog tot medio 2027 vast.

Bij KAS Eupen speelde de Griek maar zeven competitieduels en 112 minuten. Nu lijkt de middenvelder aldus wel te zijn doorgebroken in Griekenland.