Van der Gijp lyrisch over 'bulldozer' Saibari van PSV: ''Hij moet altijd spelen''

Van der Gijp lyrisch over 'bulldozer' Saibari van PSV: ''Hij moet altijd spelen''

31-10-2023 08:40
5

René van der Gijp is diep onder de indruk van PSV-middenvelder Ismael Saibari. De 22-jarige Marokkaanse Belg, die in de jeugd van RSC Anderlecht en KRC Genk speelde, speelde afgelopen zondag de hele tweede helft tegen Ajax (5-2) en was de maker van de 3-2.

"Saibari was geweldig", zegt Van der Gijp bij Vandaag Inside. "Hij zou bij mij altijd spelen." De voormalig aanvaller vergelijkt Saibari qua arbeidsethos met Denzel Dumfries. "Er komt zo verschrikkelijk veel energie het veld op. Qua grootte, qua kracht… Hij is een bulldozer, echt een bulldozer. Ik heb het niet vaak, maar ik denk bij hem: die moet altijd spelen."

PSV-trainer Peter Bosz voerde bij rust een dubbele wissel door. Saibari en Guus Til kwamen voor Joey Veerman en Malik Tillman. Volgens Van der Gijp zorgden de wissels voor de ommekeer, nadat PSV bij rust tegen een 1-2 achterstand aankeek. "Saibari geeft zoveel energie op je middenveld. Til viel ook goed in en hij heeft ook die positiviteit, dat zie je meteen. Maar Saibari vond ik echt geweldig."