RWDM-aanvoerder Defourny: ''Behoud dwing je af door soms lelijk te zijn''

RWDM-aanvoerder Defourny: ''Behoud dwing je af door soms lelijk te zijn''

31 oktober om 08:30

RWDM ging afgelopen vrijdag onderuit tegen STVV in de Jupiler Pro League (2-1). Dat gebeurde echter pas vlak voor tijd, waardoor de nederlaag extra zuur was. Aanvoerder Theo Defourny ging in op de strijd om behoud.

''We slagen erin om het moeilijkste te doen in een moeilijke wedstrijd, namelijk terugkomen. Maar uiteindelijk besef je dan dat je niets geleerd hebt van de voorbije weken'', vertelde Defourny aan Het Nieuwsblad. Hij vocht zich met RWDM terug in de wedstrijd met een 1-1 in de 93e minuut, maar zag zijn ploeg het vervolgens weer weggeven in de 96e minuut van de match.

''Als je voor het behoud speelt, kun je het je echt niet veroorloven om zoiets te doen. Als kleine club kun je af en toe de mist ingaan zoals we hier gedaan hebben, maar als dat week na week gebeurt… Dat kan echt niet'', zei de keeper, die vindt dat zulke fouten niet gemaakt kunnen worden als je als club in de Jupiler Pro League wil blijven spelen.

RWDM bevindt zich momenteel op de 12e plek in de Jupiler Pro League met 13 punten uit 12 wedstrijden. Daarmee houdt RWDM OH Leuven, KV Mechelen en KV Kortrijk achter zich.