'Club Brugge in juridisch verweer tegen coronaschikking tv-rechtenhouders'

'Club Brugge in juridisch verweer tegen coronaschikking tv-rechtenhouders'

31 oktober om 07:40
Laatste update: 31 oktober om 08:03

Club Brugge gaat de coronaschikking die de Pro League trof met tv-rechtenhouders aanvechten. Telenet, Proximus en VOO ontvingen een schadevergoeding voor het stopzetten van de Jupiler Pro League in 2020. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De rechthouders waren niet content met het stopzetten van de Jupiler Pro League na 29 speeldagen, waardoor Club Brugge kampioen werd in 2020. Hun verlies door gemiste uitzendingen werd door hen geschat op 16 tot 20 miljoen euro.

Nu heeft de Pro League een schikking getroffen waardoor bij akkoord die kosten worden doorgerekend aan leden van de Pro League, waarvan Club Brugge onderdeel is. Bij de algemene vergadering van de Pro League is deze inmiddels goedgekeurd.

Sommige clubs, waaronder Club Brugge, betaalden eerder al een solidariteitsbijdrage van meer dan 1,6 miljoen euro. Club Brugge zou met de schikking dus meer betalen dan de meeste andere clubs en dat komt ook omdat Club toen kampioen werd en het meeste tv-geld kreeg. Daardoor zou er ook het meeste moeten worden afgestaan. Club Brugge vindt dat er te weinig rekening wordt gehouden met de solidariteitsbijdrage.