De beker op tv: nog eens meegenieten van sfeer op het Lisp en het Kiel

De beker op tv: nog eens meegenieten van sfeer op het Lisp en het Kiel

30-10-2023 20:30 Laatste update: 01-11-2023 14:00
24

Deze week ruilen we onze Jupiler in voor een pakje Croky chips. In de zestiende finales van de Beker van België treden de eersteklassers voor het eerst op de voorgrond. Vier van die duels kan je volgen vanuit je luie zetel. VoetbalPrimeur.be biedt een handig overzicht wat je op welk kanaal kan zien.

De zestien clubs uit de Jupiler Pro League vatten eindelijk hun bekeravontuur 2023-2024 aan. In eerste instantie krijgt elk van hen een ploeg uit de lagere klassen tegenover zich. Dinsdag staan al zes ontmoetingen op het programma. Wie dan al wat bekervoetbal wil meepikken, moet afstemmen op het Waalse RTL Club. Dat zendt RAAL La Louvière - RSC Anderlecht uit. De recordkampioen lijkt alvast net op tijd in topvorm, want afgelopen zaterdag won het nog met 5-1 tegen OH Leuven.

Ook de dag erna is RTL Club van de partij, ditmaal met Standard Luik - Harelbeke. Voor zij die moeite hebben met het Frans of geen interesse tonen in Standard, springen de Vlaamse zenders gelukkig in de bres. In de namiddag kan je al genieten van een streekduel op het Lisp: Lierse SK versus Royal Antwerp FC. Die laatste is niet alleen de regerende kampioen, maar ook de titelverdediger in de Croky Cup. 

's Avonds staat er nog een aantrekkelijke pot op het menu, wanneer K. Beerschot V.A. gastheer speelt voor Club BruggeDe Ratten doen het behoorlijk goed in de Challenger Pro League en vallen dus niet te onderschatten. VTM2 brengt de match in beeld. Ook digitaal biedt die zender enkele wedstrijden aan overigens. Via VTM Go kan je Knokke FC - KV Mechelen en Patro Eisden - KAA Gent volgen.

Overzicht van de zestiende finales op tv:

Dinsdag
20u: Knokke - KV Mechelen (VTM Go)
20u30: La Louvière - Anderlecht (RTL Club, begin uitzending om 20u)

Woensdag
15u45: Lierse - Antwerp (VRT1, begin uitzending om 15u25)
19u: Patro Eisden - KAA Gent (VTM Go)

20u30: Standard - Harelbeke (RTL Club, begin uitzending om 20u)
20u45: Beerschot - Club Brugge (VTM2, begin uitzending om 20u25)