Van Bommel krijgt steun: Geen enkele trainer stelt niet de sterkste elf op

Van Bommel krijgt steun: "Geen enkele trainer stelt niet de sterkste elf op"

30-10-2023 23:00
2

Royal Anwerp FC kan voorlopig niet overtuigen en pakte voorlopig nog niet eens de helft van de punten. Van crisis wil men bij The Great Old niet spreken en dat er weinig wijzigingen zijn begrijpt René Vandereycken voorlopig wel.

Mark van Bommel heeft in zijn basiself voorlopig weinig wijzigingen doorgevoerd en blijft onder andere het vertrouwen behouden in Vincent Janssen, die maar moeilijk scoort. George Ilenikhena blijft daardoor voorlopig ook supersub. Begrijpelijk, oordeelt Vandereycken.

"Het is immers niet omdat je het als invaller goed doet, dat je hetzelfde niveau negentig minuten lang aankan", zegt de analist bij Het Nieuwsblad. "Dat is een fenomeen dat je wel vaker ziet bij jonge spelers. En al zeker bij aanvallers."

Dat er dan ook amper wijzigingen worden doorgevoerd heeft volgens Vandereycken ook een goede reden. "Het moet zijn dat Van Bommel vertrouwen wil blijven geven aan de jongens die nu spelen - al overtuigden ze de voorbije weken niet - of dat hij niet het gevoel heeft dat de bankzitters hem vanaf de aftrap de meerwaarde kunnen bieden die hij zoekt. Ik ken geen enkele trainer die in zijn ogen niet de sterkste ploeg opstelt", besluit hij.