Vanhaezebrouck over kleine kern: ''In januari echt confrontatie met dat probleem''

Vanhaezebrouck over kleine kern: ''In januari echt confrontatie met dat probleem''

30-10-2023 16:20 Laatste update: 16:25
24

KAA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck voorziet een uitdagende januarimaand. Het ziet er namelijk naar uit dat de coach maar liefst 7 spelers moet missen vanwege interlands. Vanhaezebrouck sprak over de aankomende situatie.

De Buffalo's moeten mogelijk Hyun-seok Hong (Zuid-Korea) en Tsuyoshi Watanabe (Japan), Jordan Torunarigha en Gift Orban (Nigeria), Ismaël Kandouss en Tarik Tissoudali (Marokko) en Noah Fadiga (Senegal) missen. In januari en februari vinden de Asian Cup en de Africa Cup plaats. De Asian Cup duurt van 12 januari tot en met 10 februari en de Africa Cup van 13 januari tot en met 11 februari.

''Wij hebben een te kleine kern - dat zeg ik al sinds begin dit seizoen. In januari gaan we echt geconfronteerd worden met dat probleem. En nu voel je een lichte vorm van paniek'', vertelde Vanhaezebrouck aan Het Laatste Nieuws over het probleem dat zich gaat voordoen in de selectie.

''Of er duidelijkheid is over de financiële mogelijkheden voor de wintermercato? Daar is nog niet concreet over gesproken'', aldus de T1, die nog geen concrete actie ziet om de selectie te versterken tijdens de wintermercato.

KAA Gent staat momenteel op de 3e plek in de Jupiler Pro League met 23 punten uit 12 wedstrijden. Alleen Union SG en RSC Anderlecht behaalden meer punten dan de Buffalo's.