OFFICIEEL: Arnesen (ex-Anderlecht) aan de slag bij Raad van Commissarissen van PSV

OFFICIEEL: Arnesen (ex-Anderlecht) aan de slag bij Raad van Commissarissen van PSV

30-10-2023 15:50

Frank Arnesen gaat opnieuw aan de slag in de voetballerij. De 67-jarige Deen is door PSV benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen, zo maken de Eindhovenaren maandagmiddag bekend. Arnesen was van januari tot en met oktober 2019 technisch directeur bij RSC Anderlecht.

Arnesen was tussen april 2017 en december 2018 ook al lid van de rvc bij PSV en volgt nu Hans van Breukelen op in het toezichthoudend orgaan. Hij kent een rijk verleden in Eindhoven, waar hij als speler in 1988 de treble won. Na zijn actieve carrière was Arnesen bij PSV assistent-trainer en directeur voetbalzaken. 

Met zijn laatste klus stopte hij medio 2022, toen hij als technisch directeur afscheid nam van Feyenoord. Door de benoeming van Arnesen bestaat de rvc van PSV weer uit vijf personen: Robert van der Wallen (voorzitter), Ingrid Wolf-De Jonge, Klaas Dijkhoff, Paul Verhagen en Frank Arnesen.

Arnesen heeft behalve in Nederland ook in het buitenland gewerkt. Tussen 2005 en 2011 vervulde hij diverse functies bij Chelsea, waarna hij bij Hamburger SV aan de slag ging. Later was hij bij PAOK Saloniki.