19-jarige Ure scoort voor derde wedstrijd op rij bij RSCA Futures dat 9 op 9 pakt

19-jarige Ure scoort voor derde wedstrijd op rij bij RSCA Futures dat 9 op 9 pakt

30-10-2023 12:42
6

RSCA Futures won zondagavond op verplaatsing bij Club Luik in de Challenger Pro League. De 19-jarige spits Robbie Ure scoorde al voor de derde wedstrijd op rij en was opnieuw matchwinnaar. De jonge Schot kwam begin september over van Rangers FC en reageert na afloop op de prestatie. Ook zijn coach was tevreden.

Lang leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, tot een kwartier voor tijd de ingevallen Lilian Vergeylen de bal voor doel kon koppen, waarna Ure de bal tegen de touwen verlengde en Rocourt plots muisstil werd. In minuut 96 waren de rollen omgedraaid en kon Vergeylen op aangeven van Ure de 0-2 voorbij Debaty tegen de touwen knallen.

Ure zit nu aan drie goals en één assist in vier wedstrijden. Hij heeft naar eigen zeggen de smaak te pakken. "Een spits met vertrouwen kan steeds iets meer. Ik bestudeer de historiek van Anderlecht en ik wil graag ook zelf een plaats afdwingen in de annalen van de club", klinkt het bij Ure in Het Nieuwsblad.

RSCA Futures verloor al 5 speeldagen niet meer en klimt zo in het klassement naar de negende plek. Coach Marink Reedijk was na afloop tevreden. "We hadden een strijdplan klaar met enkele aangepaste details en dat werd goed uitgevoerd, al gaan we eigenlijk wel vooral uit van de eigen sterkte. Na de voorbije zes op zes bereidden we ons voor op een moeilijke wedstrijd, maar we brachten die tot een goed einde", besluit de Futures-coach.