Been (ex-Genk) kraakt voormalig Antwerp-speler Ávila helemaal af

Been (ex-Genk) kraakt voormalig Antwerp-speler Ávila helemaal af

30-10-2023 09:25
2

Gaston Avila heeft ook in de verloren uitwedstrijd van Ajax tegen PSV (5-2) geen goede beurt gemaakt. ESPN-analisten Mario Been en Kenneth Perez maken gehakt van de Argentijnse linksback. 

"Het was werkelijk niet om aan te zien", zegt Been bij Dit Was Het Weekend. "We hebben het vaak over de aankopen van Mislintat, maar dit kan gewoon niet. Op Ajax-niveau is dit gewoon veel te weinig. Hij wordt geraakt in zijn gezicht en maakt twaalf rollen", voegt de voormalig Genk-coach toe. 

Been was verontwaardigd over het gebrek aan inzet bij de voormalig Antwerp-linksback. "Avila wist niet wat er gebeurde en wat mij met name opviel: hij had ook niet de intentie om het weer goed te maken. Hij stopte er gewoon mee. In de slotfase werd hij uit zijn lijden verlost door Anass Salah-Eddine. Kies dan voor hem, gewoon een simpele Nederlandse back die tenminste weet wat hij moet doen."

Perez is het helemaal eens met zijn collega. "Ik heb het gevoel dat Avila zich te goed en te groot voelt om linksback te spelen. Dat hij denkt: linksback is onder mijn niveau, ik moet centraal spelen. Hij liet echt alle kanten zijn man voorbijlopen, binnen- en buitenom. Het verbaast me echt dat er niet eerder werd ingegrepen. Johan Bakayoko kon doen en laten wat hij wilde", besluit hij.