Inter verslaat Roma, Napoli vecht zich terug tegen Milan, Atlético passeert Barça

Inter verslaat Roma, Napoli vecht zich terug tegen Milan, Atlético passeert Barça

30-10-2023 07:00
1

In Italië en Spanje traden op zondagavond nog enkele grote clubs aan om het weekend vol toppers af te sluiten. Internazionale versloeg ternauwernood AS Roma, Napoli zorgde voor een knappe comeback tegen AC Milan en Atlético Madrid deed goede zaken tegen Deportivo Alavés.

Internazionale – AS Roma 1-0

Internazionale heeft op zondag goede zaken gedaan tegen AS Roma. In eigen huis wonnen de Milanezen, met Denzell Dumfries in de basis, met 1-0 van AS Roma dankzij een late goal van Marcus Thuram. Door de zege gaat Inter aan kop in de Serie A.

Romelu Lukaku speelde vorig seizoen nog voor Inter en keerde met Roma terug in het Guiseppe Meazza. Een positief ontvangst kreeg hij niet, met striemende fluitconcerten zodra hij aan de bal was. Inter was de bovenliggende partij tegen de ploeg van José Mourinho, die ooit nog grote successen vierde met de Nerazzuri. Veel doelgevaar was er echter niet, tot in de laatste tien minuten Marcus Thuram een voorzet van Federico Dimarco binnenwerkte en zodoende de eindstand op het scorebord zette.

Napoli - AC Milan 2-2

Het publiek in Napels was zondagavond getuige van een knappe comeback van de thuisploeg. Napoli wist terug te komen van een 0-2 achterstand en sleepte nog een punt uit het vuur. Milan ziet Juventus, dat zaterdag met 1-0 won van Hellas Verona, door het puntverlies de tweede plaats overnemen, Napoli blijft vierde.

Voor rust wist Olivier Giroud tweemaal te scoren voor AC Milan, waarmee de ploeg van Tijani Reijnders met een comfortabele voorsprong de kleedkamers opzocht. Matteo Politano en Giacomo Raspadori (met een fraaie vrije trap) bogen de wedstrijd echter om en bezorgden hun ploeg een punt.

Atlético Madrid – Deportivo Alavés 2-1

Atlético Madrid heeft in eigen huis drie punten gepakt tegen Deportivo Alavés, door met 2-1 te winnen. De ploeg van Diego Simeone gaat hierdoor over Barcelona heen en vestigt zich op de derde plaats in La Liga, onder stadsgenoot Real Madrid en het verrassend presterende Girona. Axel Witsel stond negentig minuten centraal in de verdediging.

Atlético stond in de rust met 2-0 voor dankzij treffers van Rodrigo Riquelme en Álvaro Morata. Antoine Griezmann leek de 3-0 te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd, tot frustratie van het Wanda Metropolitano. Diep in blessuretijd deed Guevara nog wat terug namens Alavés, maar de Madrileense zege kwam nooit in gevaar.