Roef deelt zijn geheim recept: Wat bestuderen, wat lezen en een snuifje geluk

Roef deelt zijn geheim recept: "Wat bestuderen, wat lezen en een snuifje geluk"

29-10-2023 23:32
1

Wilfried Kanga zal deze nacht ongetwijfeld enkele keren badend in het zweet wakker worden, met Davy Roef voor zijn ogen. De doelman van KAA Gent stopte niet één, maar twee strafschoppen van de Standard-spits. Zelf bleef hij zijn bescheiden zelve na die glansprestatie.

Uiteraard werd Roef verkozen tot 'Man van de Match', maar de penaltyheld wilde de lof delen met zijn ploeggenoten. "Als je onze teamprestatie voor rust bekijkt, dan zijn alle spelers helden", klinkt het nuchter op de website van Gent. Los van de reddingen van Roef werkten De Buffalo's dan ook een uitstekende partij af, vooral voor de pauze. "De coach zei al tijdens de rust dat het de beste eerste helft van het seizoen was."

Roef deinst er vervolgens niet voor terug om een tipje van de sluier op te lichten van zijn geheime recept. Strafschoppen pakken, hoe doe je dat juist? "Wat bestuderen, wat lezen en een snuifje geluk", deelt de Antwerpenaar zijn wijsheid. Dat laatste valt niet te onderschatten, benadrukt hij. Misschien speelt Roef deze week nog wel mee met Euromillions, kon er nog een grapje van af.

Alle geheimen uit de doeken doen vindt Roef dan weer een brug te ver. "De tweede penalty is natuurlijk een mentaal spelletje", beschrijft hij wat er in zijn hoofd omging toen Kanga opnieuw achter het leer plaatsnam. Ditmaal trok Roef aan het langste eind, al ligt het voordeel toch nog steeds bij de spits. "Laat me duidelijk wezen, als ze schitterend getrapt zijn, heb je geen schijn van kans", besluit hij.