Toch racistisch tintje bij terugkeer Lukaku, Inter-fans nemen bananen mee

Toch racistisch tintje bij terugkeer Lukaku, Inter-fans nemen bananen mee

29-10-2023 22:17
20

Romelu Lukaku was niet aan het feest bij zijn veelbesproken terugkeer naar Internazionale. De spits van AS Roma kon zich nauwelijks onderscheiden, zijn ploeg verloor met 1-0 én de thuisaanhang nam hem voortdurend op de korrel. Jammer genoeg moesten enkele Inter-fans daar ook een racistisch laagje aan toevoegen.

Op beelden op sociale media is te zien hoe er enkele opblaasbare bananen te zien vielen in de tribunes van het Giuseppe Meazza Stadion. In Italië is dat niets nieuws, helaas. Het was niet het enige voorwerp dat het Inter-publiek meenam naar het stadion. Met verschillende duizenden fluitjes probeerden de Nerazzurri Lukaku uit zijn evenwicht te krijgen.

De harde kernen van Inter hadden op voorhand wel opgeroepen om alles binnen de perken te houden, zonder enige vorm van discriminatie met andere woorden. Dat is dus niet gelukt. Enkele sociale-media-kanalen van Inter veroordelen het gedrag van die onverlaten en zij wensen zich niet met hen te associëren. Het is lang niet voor het eerst dat Lukaku het slachtoffer van racisme wordt in de laars. Vorig seizoen ontstond er nog een grote rel op bezoek bij Juventus, toen nog in dienst van Inter.