Vanhaezebrouck over Gent-doelman Roef: Hij moet meer in zichzelf geloven

Vanhaezebrouck over Gent-doelman Roef: "Hij moet meer in zichzelf geloven"

29-10-2023 15:11
11

Zondagavond staat Davy Roef in doel bij KAA Gent dat het zal opnemen tegen Standard in de Jupiler Pro League. Zijn coach Hein Vanhaezebrouck vindt dat zijn doelman meer in zichzelf moet geloven.

Omwille van de blessure van Paul Nardi zal Roef zijn plaats innemen in het Gentse doel. Zijn coach is alvast blij met de prestaties van Roef tot nu toe. "Davy bewijst dat hij veel potentieel heeft, met vijf clean scheets in negen wedstrijden. Dat waren echt niet alleen makkelijke tegenstanders", klinkt het bij Vanhaezebrouck in Het Laatste Nieuws.

Toch is hij niet altijd foutloos, ondanks hij de rust zelve is. "Davy is altijd rustig, soms iets té rustig. Hij heeft kwaliteiten maar moet gewoon nog meer in zichzelf geloven, dat weet iedereen", voegt Vanhaezebrouck toe.

Tegen Breidablik pakte hij opnieuw een strafschop, zijn zevende redding op 21 penalty’s tegen. "Het was goed dat die penalty nog viel en hij die stopte, zo kreeg hij iedereen achter hem. Davy lachte zelfs, dat is niet van zijn gewoonte", besluit de Gent-coach.

KAA Gent staat op dit moment vierde in de stand met 20 punten. Standard heeft er vier minder en staat daarmee op de achtste plek in de Jupiler Pro League.