Inter-fans gaan app gebruiken om Lukaku uit te fluiten: 'Maar nee tegen racisme'

Inter-fans gaan app gebruiken om Lukaku uit te fluiten: 'Maar nee tegen racisme'

29-10-2023 10:00
15

Romelu Lukaku keert zondag met AS Roma terug bij Inter. De Rode Duivel mag zich aan een fluitconcert verwachten. Mede mogelijk gemaakt door een app. De Inter-fans willen Lukaku evenwel niet racistisch belagen.

Voor de match wilde de harde kern van Inter 30.000 echte fluitjes uitdelen om Lukaku 'hartelijk' te ontvangen. De politie was daar in eerste instantie niet voor en verbood de actie. De Curva Nord Milano snapte niets van die beslissing. Er volgde urenlang overleg met de politie en Italië klinkt het nu dat de fluitjes alsnog uitgedeeld mogen worden.

Ondertussen gingen de fans van Inter al op zoek naar een alternatief om Lukaku massaal uit te fluiten. De oplossing werd ook gevonden. Op fanaccounts van Inter wordt opgeroepen om de app 'Whistle' te downloaden. Deze app beschikt over heel wat 'fluitgeluiden'. Deze zijn niet zo scherp als het echte werk, maar zijn nog altijd serieus hoorbaar. Zeker als de app massaal wordt gebruikt.

Nee tegen racisme
Ondanks dat de Inter-fans boos op Lukaku zijn, willen ze hun ex-spits niet racistisch belagen. Dat zei een van de leiders van de Curva Nord via Instagram: “Laten we niet vervallen in banaliteit en domheid, laten we racisme buiten het stadion laten. Zo zijn wij niet. Steun onze kleuren. Laten we ons team sterker dan ooit maken om de overwinning binnen te halen. Wat hem (Lukaku, nvdr) betreft, laten we hem duidelijk maken dat Milaan niet langer zijn stad is en dat hij niet langer welkom is. Leve Inter!"