Geraerts boekt zijn eerste zege met Schalke 04 voor 60.000 toeschouwers

28-10-2023 16:38
4

Karel Geraerts boekte met Schalke 04 zijn eerste zege, Die Koningsblauen wonnen met 3-2 van Hannover 96. Een knappe prestatie omdat Hannover op dat moment vijfde stond in de Bundesliga 2 en Schalke zestiende. Schalke won door doelpunten van Bryan Lasme, Lino Tempelmann en Kenan Karaman in de Veltins-Arena met ongeveer 60.000 toeschouwers.

De wedstrijd tegen Schalke 04 en Hannover 96 ging gelijkaardig op, aan het eind van de eerste helft wist Lasme de ban te breken. De linksbuiten van Schalke opende in de 42e minuut de score namens Schalke. Hierdoor ging Geraerts met een voorsprong de rust in.

Hannover kwam scherper uit de kleedkamer en wist in de beginfase van de tweede helft op gelijke hoogte te komen. Enzo Leopold maakte in de 52e minuut de gelijkmaker. Een kwartier later besloot Schalke om gas bij te geven. De ploeg wist binnen vijf minuten tweemaal te scoren. In de 72e minuut scoorde Tempelmann en in de 76e minuut zette Karaman Schalke op een 3-1 voorsprong.

In de slotfase deed Hannover nog wat terug via een penalty. Marcel Halstenberg scoorde in de 90e minuut de 3-2. Hannover was niet meer in staat om gelijk te komen. Hierdoor heeft Schalke goede zaken gedaan in de Bundesliga 2.