Deila over zijn defensie bij Club Brugge: “Elk doelpunt is een individuele fout”

Deila over zijn defensie bij Club Brugge: “Elk doelpunt is een individuele fout”

28-10-2023 17:14
4

Ronny Deila, de hoofdtrainer van Club Brugge, reageert op de kritiek die zijn verdediging bij Blauw-Zwart te verduren krijgt. Deila en Club Brugge ontvangen zondagmiddag Royal Antwerp FC in het Jan Breydelstadion.

Deila wordt gevraagd naar de kritiek die zijn verdediging bij Club Brugge te verduren krijgt, maar onderbreekt de vraag halverwege. “Elk doelpunt is een individuele fout. We hebben een jonge defensie met een paar onervaren spelers”, citeert Het Laatste Nieuws Deila.

Deila wordt vervolgens geconfronteerd met het feit dat hij de ervaren Dedryck Boyata niet opstelt bij Club Brugge. Volgens Deila is hier een duidelijke reden voor. “Jorne Spileers, Maxim De Cuyper, Kyriani Sabbe... Bij Club Brugge is het ook de bedoeling om jeugd te laten doorstromen.”, aldus Deila.

Deila gebruikt het vorige Jupiler Pro League-seizoen van Club Brugge als voorbeeld. “Vergeet niet waar deze club vorig seizoen eindigde. Dat was geen toeval. En kijk je dieper dan enkel de resultaten, vind ik dat we meer verdienden”, besluit Deila.