Een nieuw fenomeen in de JPL: Caçapa-time, het omgekeerde van Mazzu-time bij RWDM

28-10-2023 13:23 Laatste update: 29-10-2023 19:43

Iedereen kent ondertussen Mazzu-time. Ploegen van Felice Mazzu scoren in de slotfase alsnog een belangrijk doelpunt. Bij RWDM vindt het omgekeerde fenomeen de afgelopen speeldagen in de Jupiler Pro League plaats.

In de stand staat RWDM momenteel op de elfde plaats. De promovendus had nog hoger kunnen staan als het scherper was geweest in de slotfases van duels. De voorbije drie matchen pakte RWDM 2 op 9. Telkens incasseerde het minstens één late tegentreffer.

Begonnen door ... Mazzu-time
Cláudio Caçapa-time begon uitgerekend door Mazzu-time. Tegen Charleroi kwam RWDM op voorsprong in e 82e minuut. Toch verloor de promovendus alsnog met 2-1. Oday Dabbagh (93e minuut) en Vetle Dragsnes (101e minuut) scoorden voor de Zebra's.

Daarna volgde het 1-1 gelijkspel tegen Westerlo. Op eigen veld slikte RWDM de 1-1 in de 94e minuut. Griffin Yow was de doelpuntenmaker van dienst.

Blijkbaar is RWDM hardleers, want ook tegen STVV ging het in de extra tijd onderuit. Nadat het nota bene zelf pas in de 93e minuut de 1-1 tegen de touwen kreeg, verloor het door een doelpunt van Daiki Hashioka met 2-1 van de Kanaries.