Red Flames verliezen met het kleinste verschil van Engeland: “Mag gezien worden”

Red Flames verliezen met het kleinste verschil van Engeland: “Mag gezien worden”

28-10-2023 13:07

In de UEFA Nations League verloren de Red Flames zaterdag met 1-0 van Engeland. Na de kleine nederlaag tegen de Europese en vicewereldkampioen is de Belgische bondscoach Ives Serneels trots op zijn troepen.

Na 13 minuten scoorde Lauren Hemp het enige doelpunt van de partij. "Deze prestatie mag gezien worden. Je bent natuurlijk ontgoocheld als je verliest, maar langs de andere kant hebben we tegen een tegenstander van dit kaliber nog nooit zoveel kansen gecreëerd", stelt Serneels bij Sporza.

In februari verloren de Red Flames nog een oefenmatch tegen Engeland met 6-1. Dinsdag krijgen de Belgische dames Engeland over de vloer in het kader van speeldag 4 van de Nations League. De match gaat door in Leuven. "Nu op naar dinsdag, hopelijk met de steun van ons publiek. Alles kan, want iedere wedstrijd moet eerst gespeeld worden", aldus de bondscoach.

België staat na 3 speeldagen op de 3e plaats in groep 1 van League A. De Red Flames tellen 4 punten. Nederland en Engeland verzamelden elk al 6 punten. Schotland staat met 1 punt op de laatste plaats.