'Stickerboek met goals' van Lukaku bijna vol, nog op zoek naar 6, 7, 8, 47 en 61

'Stickerboek met goals' van Lukaku bijna vol, nog op zoek naar 6, 7, 8, 47 en 61

28-10-2023 10:30 Laatste update: 29-10-2023 19:43
5

Romelu Lukaku leeft weer helemaal op bij AS Roma. Zijn handelsmerk is er hetzelfde als doorheen zijn hele carrière: doelpunten maken. Dat leidt tot een opvallende statistiek. De Rode Duivel scoorde al nagenoeg in elke minuut van een partij. Zijn 'stickerboek met doelpunten' is bijna vol, maar nog niet helemaal. Big Rom is nog op zoek naar 5 'prentjes', vogelde VoetbalPrimeur.be uit.

Op zijn zestiende debuteerde Lukaku in het profvoetbal. Voor zijn eerste doelpunt bij RSC Anderlecht moeten we alweer terug naar 22 augustus 2009. Toen nam paars-wit het op tegen Zulte Waregem. In de 89e minuut trof de invaller raak. Nadien zou hij nog 40 keer scoren voor Anderlecht alvorens aan zijn buitenlandse avonturen te beginnen.

In Engelse loondienst scoorde Lukaku 87 keer voor Everton, 42 keer voor Manchester United, 17 keer voor West Bromwich Albion en 15 keer voor Chelsea. In Italiaanse loondienst liet Lukaku bij Internazionale 78 keer de netten trillen en bij AS Roma zit Big Rom ondertussen al aan 8 doelpunten. Tot slot zijn er ook nog de 79 goals als Rode Duivel. Lukaku scoorde als prof dus in totaal 367 doelpunten. Die verdeelde onze landgenoot in nagenoeg alle reguliere speelminuten!

Lukaku scoorde alle eerste vijf minuten van een partij, maar opmerkelijk genoeg wacht hij nog op een doelpunt in de 6e, de 7e en de 8e minuut. Voor de rest scoorde hij in alle minuten van de eerste helft. Na de rust zijn er nog twee minuten waar de nu 30-jarige Lukaku nog niet in wist raak te treffen, minuut 47 en minuut 61. Afgelopen donderdag mocht hij nog vieren in de Europa League tegen Slavia Praag, maar dat doelpunt viel in de 17e minuut. Die zat al in zijn collectie.

Wel Ronaldo, geen Messi
Sinds 2000 zijn er slechts 3 spelers geweest die hun hele plakboek al volkregen. Lionel Messi is daar niet bij. De Argentijn scoorde nog nooit in zijn hele loopbaan in de eerste en tweede minuten van een match. Cristiano Ronaldo zit wel aan 90 op 90. Dat gaat ook op voor twee andere topspitsen, Luis Suarez en Robert Lewandowski. Voegt Lukaku zich op een dag in dat prachtige rijtje?

Bron: Transfermarkt