Nations League: Red Flames strijden, maar gaan onderuit tegen Engeland

27-10-2023 23:00

De Red Flames moesten op bezoek tegen Engeland in de Nations League. De Belgische dames hebben gestreden, maar uiteindelijk was een vroeg doelpunt van Engeland in de eerste helft genoeg voor de eindstand vast te leggen: 1-0.

In de openingsfase moesten de Red Flames meteen achtervolgen. Op een hoekschop kopte Bright de 1-0 tegen de netten. Na een klein halfuur spelen ook doelgevaar van de Red Flames. Tessa Wullaert zag haar poging afgeweken en voorlangs gaan. Het bleef bij 1-0 tot aan de rust.

De Engelsen kregen vlak na rust meteen een grote kans, maar de bal ging nipt naast. De Red Flames kregen meer grip op de match en speelden een betere tweede helft. Het bleef echter moeilijk om tot kansen te komen. Uiteindelijk werd er ook niet meer gescoord en verloren de Red Flames met 1-0 van Engeland.

In de andere partij won Nederland met 4-0 van Schotland. Onze Noorderburen staan nu eerste met zes punten, Engeland telt ook zes punten, maar heeft een minder doelpuntensaldo. De Red Flames staan derde met vier punten en Schotland laatste met één punt.