‘Guardiola onder indruk van voormalige Club Brugge middenvelder Mbamba’

‘Guardiola onder indruk van voormalige Club Brugge middenvelder Mbamba’

25-10-2023 18:30
4

Manchester City en Belgen … Het lijkt een goed huwelijk te zijn. Vincent Kompany en Kevin De Bruyne zetten de toon, Jeremy Doku lijkt hierop verder te bouwen. Nu zou City ook een oogje laten vallen hebben op een andere belg. Noah Mbamba, ex-Club Brugge, geniet interesse. 

Volgens FootballTransfers heeft Pep Guardiola interesse in Bayer Leverkusen-middenvelder Mbamba. De 18-jarige maakte in de herfst van 2021 twee invalbeurten voor Club Brugge tegen Manchester City in de Champions League en het is vanaf dat moment dat Guardiola's interesse zich heeft ontwikkeld. Dat schrijft Football Transfers. In januari was het Bayer Leverkusen die de race won om Mbamba. Hij blijft echter op de radar van Guardiola als een potentieel doelwit voor Man City, schrijft FootballTransfers. 

Mbamba is tot nu toe slechts spaarzaam gebruikt bij Leverkusen en heeft sinds zijn overstap slechts drie keer gespeeld. In zijn enige optreden in de Bundesliga dit seizoen - een 10-minuten durend optreden tegen Darmstadt - gaf hij wel een assist. Mbamba is nog maar 18 jaar oud en staat nog tot 2028 onder contract bij Bayer Leverkusen. Man City zou echter bereid kunnen zijn om hun vastberadenheid te testen dankzij Guardiola's goedkeuring.