Portugese media: ''Antwerp heeft kwaliteiten om uit drukzones te komen''

Portugese media: ''Antwerp heeft kwaliteiten om uit drukzones te komen''

25-10-2023 10:00 Laatste update: 19:00

Royal Antwerp FC neemt het op De Bosuil op tegen FC Porto in de Champions League. De Portugese media hebben uitgebreid geschreven over deze wedstrijd, waar veel op het spel staat voor beide teams. VoetbalPrimeur.be heeft een overzicht samengesteld van het Portugese nieuws.

Veel belangen op het spel
SapoDesporto benadrukte de belangen die op het spel staan op woensdagavond. 'Porto is vanavond op zoek naar de overwinning tegen Antwerp, een resultaat dat niet alleen de hoop van de Porto-fans op kwalificatie voor de achtste finales zou versterken, maar ook de hoop van Antwerp om dat doel te bereiken zou doen verdwijnen', schreef SapoDesporto.

Veel balbezit
De coach van FC Porto, Sergio Conceição, maakte gebruik van de gelegenheid om een grondige analyse te maken van de Belgische kampioen. "Zij zijn het team met het meeste balbezit in het kampioenschap. In Barcelona probeerde Antwerp van een achterstand terug te komen, in lijn met de ideeën van hun coach en het Nederlandse voetbal'', noteerde Maisfutebol.

Sterk in de omschakeling
Conceição besprak de kwaliteiten van Antwerp in de Portugese media. ''Een paar jaar geleden bezocht ik Antwerp drie à vier keer en speelden ze directer. Nu lijkt het erop dat ze weten hoe ze moeten spelen. In de overgangen tussen verdediging en aanval zit een belangrijke kwaliteit van Antwerp, met spelers die de technische kwaliteit hebben om uit drukzones te komen, en een spits, Janssen, die interessante bewegingen maakt. En de vleugelspelers zijn ook zeer doelgericht. De dynamiek in balbezit is anders dan in voorgaande jaren", aldus Conceição volgens Maisfutebol.

Ontbreken Keita
Conceição ging ook in op het ontbreken van de sleutelspeler Mandela Keita. "Hoe belangrijk een speler ook is, zelfs met een grote invloed, het collectief is het belangrijkste". De trainer van Porto ziet ook andere sterke spelers. "Ze hebben een aantal atleten in de gelederen", aldus Conceição volgens Observador.

Matchdetails
De wedstrijd begint op woensdagavond om 21.00 uur op De Bosuil. Dit wordt een spannende confrontatie waarbij beide teams er alles aan zullen doen om de overwinning te behalen en hun Europese ambities levend te houden.