Blessin stuwt Puertas naar grotere hoogtes: Soms schop onder zijn kont nodig

Blessin stuwt Puertas naar grotere hoogtes: "Soms schop onder zijn kont nodig"

24-10-2023 22:17
1

Union Saint-Gilloise gaat autoritair aan kop in de Jupiler Pro League. Met Cameron Puertas is de draaischijf een ietwat verrassende naam, aangezien de Zwitserse Spanjaard na anderhalf jaar in het Dudenpark eindelijk volledig boven water lijkt te komen. Alexander Blessin legt uit hoe hij de middenvelder zo ver gekregen heeft.

In januari 2022 streek Puertas neer bij Union. Sindsdien liet hij wel geregeld flitsen van zijn klasse zien, maar zowel Felice Mazzu als Karel Geraerts zagen geen basisklant in hem. Destijds was er natuurlijk ook flinke concurrentie, met onder meer Casper Nielsen en Teddy Teuma. Blessin ziet echter nog een andere reden. "Hij heeft soms een schop onder zijn gat nodig", spreekt de Duitser rechtuit tegenover Het Nieuwsblad.

Ook afgelopen weekend moest Blessin nog achter zijn veren zitten. "Tegen Eupen liep hij in de eerste 25 minuten bijvoorbeeld niet genoeg de gaten dicht en hij was ook te traag aan de bal. Maar goed, we kennen zijn kwaliteiten. Vorig seizoen had hij niet heel veel speelminuten, maar nu pakt hij zijn verantwoordelijkheid", klinkt het vervolg al een pak lovender.

Puertas lijkt de boodschap in ieder geval begrepen te hebben. Zijn statistieken spreken alvast voor zich: in totaal lukte de middenvelder dit seizoen al elf assists, waarvan zeven in de Jupiler Pro League. In die competitie doet niemand beter.