Invaller Mertens verliest tegen Bayern München, Inter verslaat Salzburg

24-10-2023 20:44
2

Bayern München heeft dinsdagavond op bezoek bij Galatasaray met enige moeite het eerste puntenverlies van dit Champions League-seizoen weten af te wimpelen. De Turkse topclub maakte het Der Rekordmeister zeer moeilijk, maar stond uiteindelijk met lege handen. In Italië boekte Internazionale eveens vrij moeizame overwinning op RB Salzburg

Galatasaray - Bayern München
Met overwinningen op Manchester United (4-3) en FC Kopenhagen (1-2) is Bayern goed begonnen aan deze editie van het miljardenbal. Tegen Galatasaray begon het uitstekend. Al na acht minuten spelen was het raak. Kingsley Coman ontving de bal van Leroy Sané, waarna de Fransman met een harde schuiver doelman Fernando Muslera passeerde.

Na de openingstreffer ging de thuisploeg vol op jacht naar de 1-1. Na twee zeer gevaarlijke pogingen van Kerem Aktürkoglu mocht spits Mauro Icardi aanleggen voor een strafschop. De Argentijn faalde niet en produceerde een panenka, waarmee hij Sven Ulreich te kijk zette. Galatasaray maakte ook in het tweede bedrijf het meeste aanspraak op een voorsprong. Dries Mertens en Hakim Ziyech kwamen nog binnen de lijnen, maar moesten toekijken hoe Harry Kane, vrijwel uit het niets, na 73 minuten spelen de 1-2 maakte. Ruim tien minuten voor tijd bepaalde Jamal Musiala de eindstand nog op 1-3. Bayern gaat door de zege foutloos aan kop in Groep A. De Turkse topclub volgt op vijf punten achterstand.

Internazionale - RB Salzburg
Inter, de finalist van vorig seizoen, is dit CL-seizoen begonnen met een gelijkspel tegen Real Sociedad (1-1) en een zege op Benfica (1-0). Het begin tegen Salzburg was goed. Alexis Sánchez, die een aanval vormde met Lautaro Martínez, scoorde na negentien minuten. De Chileen kreeg de bal met wat geluk voor zijn voeten en rondde vervolgens koeltjes af.

Inter had vervolgens grote moeite om de voorsprong te vergroten. Sterker nog: Salzburg kwam op gelijke hoogte. Oscar Gloukh schoot op fantastische wijze binnen na een flitsende aanval. De Oostenrijkse hoop op een resultaat was echter van korte duur. Na ruim een uur spelen kreeg Inter een strafschop van de scheidsrechter. Hakan Çalhanoğlu ging achter de bal staan en faalde niet. De Italianen trokken de overwinning uiteindelijk over de streep, waardoor ze aan kop gaan Groep D. Salzburg staat derde.