Coppens na nederlaag tegen OH Leuven: ''Fans recht op tekst en uitleg''

Coppens na nederlaag tegen OH Leuven: ''Fans recht op tekst en uitleg''

24-10-2023 10:20 Laatste update: 10:38
3

Voor spelers van STVV was het maandag een vrije dag. Thorsten Fink liet de selectie even los na de domper tegen OH Leuven (4-0). Reservekeeper Jo Coppens beleefde een rumoerige avond en vertelde over zijn ervaring.

Het begon bij het aanspreken van de ballenjongen na vermeend tijdrekken. Coppens sprak de ballenjongen aan en kreeg vervolgens de volle laag van het publiek van OH Leuven. Toen de wedstrijd erop zat, ging doelman Coppens naar het uitvak, maar de wegwerpgebaren namen de overhand. Er was een confrontatie tussen de keeper en de STVV-fans.

''Onze supporters vroegen tekst en uitleg, en daar hadden ze ook recht op. Zij waren gefrustreerd na zo'n match,'' vertelde Coppens aan Het Belang van Limburg.

''Maar ik heb hen ook duidelijk gemaakt dat deze jonge groep hun steun absoluut nodig heeft in deze moeilijke weken. We willen onze supporters achter ons houden, zoals dat ook het geval was toen we met dezelfde ploeg wel resultaten neerzetten,'' aldus Coppens, die denkt dat STVV met een steunende achterban de beste resultaten kan behalen.

STVV staat momenteel op de 10e plek in de Jupiler Pro League met 13 punten uit 11 matchen. De ploeg van STVV speelt vrijdag tegen RWDM.