Gumienny: “Ik kan me vinden in de beslissing om goal Anderlecht af te keuren”

Gumienny: “Ik kan me vinden in de beslissing om goal Anderlecht af te keuren”

23-10-2023 07:20 Laatste update: 07:38
40

RSC Anderlecht voelde zich bestolen nadat de 0-3 werd afgekeurd op Sclessin. Uiteindelijk gaf paars-wit nog een 0-2 voorsprong weg en verloor het met 3-2 op het veld van rivaal Standard.

Tegenover Het Belang van Limburg liet ex-ref Serge Gumienny zijn licht schijnen op de situatie. “De 0-3 van Anderlecht op Standard werd afgekeurd voor hands van Leoni. Ik kan me in die beslissing vinden. Vooral omdat iedere goal zuiver moet zijn. De VAR kwam terecht tussen.”

Ook bij de aansluitingstreffer van Standard was er mogelijk sprake van een handsbal. “Bij de 1-2 van Standard was het mogelijke handspel van Alzate zeer moeilijk te zien op de beelden. Als het hands was, had de goal afgekeurd moeten worden.”

Ook een penaltyfase in de slotfase werd volgens Gumienny correct beoordeeld. “Net zoals die van Leoni. Maar de VAR riep scheidsrechter Lardot niet naar het scherm. In de slotfase ging Dolberg neer na een contact met Vanheusden. Dat vond ik eerder zoeken naar een overtreding, die er in mijn ogen geen was.”