'Feyenoord gaat voor Mexicaans international: rol voor Gimenez'

'Feyenoord gaat voor Mexicaans international: rol voor Gimenez'

21-10-2023 19:46

Feyenoord hoopt zich te versterken met Érick Sánchez. Dat hardnekkige gerucht gaat dit weekend rond in Mexico. Sánchez is een 24-jarige middenvelder, die uitkomt voor Pachuca.

Feyenoord wil Sánchez in de winterstop naar De Kuip halen, meldt W Deportes. Het nieuws wordt overgenomen door gezaghebbende kranten in Mexico, zoals Marca en Récord. Het is onbekend hoeveel de middenvelder, bijgenaamd Chiquito, moet kosten. Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt geschat op acht miljoen euro.

Santiago Gimenez zou zich sterk hebben gemaakt voor de komst van Sánchez. De twee kennen elkaar van de nationale ploeg van Mexico. Gimenez kwam een jaar geleden over van Cruz Azul en heeft zich inmiddels - mede door twaalf competitiegoals dit seizoen - in de kijker gespeeld bij Europese topclubs. Naar zo'n traject zou Sánchez ook wel oren hebben.

Sánchez is klein van stuk (1,67 meter), maar compenseert dat met een groot spelinzicht. Vorige week maakte hij een doelpunt voor Mexico in de oefeninterland tegen Duitsland (2-2). Ook won hij met zijn land de Gold Cup, dankzij een goal van Gimenez in de finale, en werd hij vorig seizoen kampioen van Mexico met Pachuca.