Union staat voor bijzondere zware reeks: Maar winnen maakt alles makkelijker

Union staat voor bijzondere zware reeks: "Maar winnen maakt alles makkelijker"

21-10-2023 10:17
2

Union Saint-Gilloise heeft de interlandonderbreking uitstekend verteerd. Dankzij een 4-1-zege heeft het haar status als koploper nog wat verder in de verf gezet. Nochtans was trainer Alexander Blessin niet volledig overtuigd van de prestatie in de eerste 45 minuten.

Naar goede gewoonte maakte de Duitser een eerlijke analyse na afloop van de partij. "Ik was bij de rust eigenlijk niet blij met onze wedstrijd", uit hij zijn onvrede bij Sporza. Hoewel Eupen niet al te veel kon klaarspelen, vond Blessin niet dat zijn elftal alles onder controle had. "We waren wat lui met onze passes, het was te traag, met te veel baltoetsen."

Na de pauze krikte Union haar intensiteit wat op. Daardoor ging Eupen uiteindelijk nog eenvoudig voor de bijl. "En wat een mooie goals, he", onthoudt Blessin ook het positieve. De 4-1-overwinning is alvast welgekomen, aangezien Union voor enkele stevige weken staat, met liefst zeven wedstrijden in 24 dagen. Nog zes te gaan. "We hebben nu een zware reeks, maar winnen maakt alles makkelijker", beseft de coach.

Union komt Europees twee keer uit tegen het Oostenrijke LASK, moet tussendoor voorbij Meux in de Croky Cup en krijgt nog competitiewedstrijden tegen KVC Westerlo (uit), Club Brugge (thuis) en KV Kortrijk (thuis) voor de kiezen. "We gaan iedereen nodig hebben, dat is wat ik de jongens op het hart druk", verwijst Blessin nog naar onder meer invaller Elton Kabangu, die een doelpunt maakte.