Beerschot wint de topper van Lommel, net geen comeback van Jong Genk

Beerschot wint de topper van Lommel, net geen comeback van Jong Genk

20-10-2023 21:57
3

Op de negende speeldag van de Challenger Pro League heeft Beerschot gewonnen van Lommel. De leider ging met 2-1 de boot in. Deinze won dan weer met 3-2 van Jong Genk.

Beerschot – Lommel 2-1
Het is weer wat spannender geworden in 1B met dank Beershot. Vrijdag kwam het na goed een halfuur spelen op voorsprong via Sanusi. Lommel wilde een nederlaag vermijden, maar de leider maakte het zichzelf nog wat moeilijker na de rust. Via Nzita slikte het de 2-0 en Amankwah pakte rood. In het slot scoorde Vancsa nog tegen.

Deinze – Jong Genk 3-2
De jonkies van Genk waren in de openingsfase niet wakker. Daar profiteerde De Schryver van. Na amper 1 minuut was het al raak voor Deinze. Toen Quintero er na een kwartier 2-0 van maakte, leek het een lange avond voor de bezoekers te worden. In de tweede helft maakte De Schryver zijn tweede van de avond. De match leek gespeeld, maar dat was schijn. Beniangba en Claes scoorden immers nog tegen. Verder dan de 3-2 kwam Jong Genk uiteindelijk niet.

In de stand blijft Lommel leider met achttien punten. Beerschot staat nu tweede in de stand met een punt minde. Daarna volgen Zulte Waregem en Club NXT met zestien punten. Die twee ploegen komen deze speeldag nog in actie. Ook Deinze telt zestien punten. Jong Genk blijft hangen op plaats negen met elf punten.