Guardiola ziet kansen Haaland somber in: 'Messi heeft het WK gewonnen...'

Guardiola ziet kansen Haaland somber in: 'Messi heeft het WK gewonnen...'

20-10-2023 21:20
5

Hoewel Manchester City-trainer Pep Guardiola meermaals heeft aangegeven niet gecharmeerd te zijn van individuele prijzen binnen het voetbal, werd de Spanjaard op de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion gevraagd of Lionel Messi de Gouden Bal zou moeten winnen, of toch Erling Haaland.

"Ik heb altijd gezegd dat de Ballon d’Or uit twee onderdelen moet bestaan", geeft Guardiola aan. "Eén voor Messi, en daarna nog een andere, voor de gewone voetballers", aldus de trainer, die stelt dat de kwaliteiten van Messi buitenaards zijn. In zijn tijd als trainer bij FC Barcelona had Guardiola de Argentijn ter beschikking. Met 219 goals in 211 wedstrijden maakte hij een diepe indruk op hem.

De 'tweede Gouden Bal' waar de manager over rept, zou in zijn ogen wel naar Haaland moeten gaan. "We hebben de treble gewonnen en Erling maakte een miljoen doelpunten", zo zegt Guardiola. In zijn eerste jaar in dienst van Manchester City scoorde Haaland 52 keer in 53 officiële wedstrijden, en won hij met de club de Premier League, FA Cup en Champions League.

Toch komt het niet in de buurt van Messi, vervolgt Guardiola. "Het slechtste seizoen voor Messi is nog altijd het best denkbare seizoen voor de rest van de spelers. Beide spelers verdienen het. Natuurlijk zou ik willen dat Haaland de prijs krijgt, want hij heeft ons geholpen te bereiken wat we hebben bereikt. Ik zou het geweldig vinden, maar Messi heeft het WK gewonnen", besluit hij.