UEFA legt AEK Athene forse boete op vanwege laserpennen in duel met Ajax

UEFA legt AEK Athene forse boete op vanwege laserpennen in duel met Ajax

20-10-2023 19:17

De UEFA heeft AEK Athene een boete van 25.000 euro opgelegd vanwege het gebruik van laserpennen in het Europa League-duel met Ajax van ruim twee weken geleden. Diverse supporters van de Griekse topclub probeerden spelers van Ajax toen af te leiden met de groene lichten.  

Vooral Steven Bergwijn was het mikpunt van de laserpennen in het Agia Sofia-stadion in Athene. Toen hij op 5 oktober na ongeveer een halfuur spelen mocht aanleggen, kleurde zowat zijn hele gezicht groen. De aanvoerder van de Amsterdammers bleef echter koel, en schoot raak vanaf de stip. 

Na afloop van die wedstrijd zei Bergwijn voor de camera van ESPN dat het nemen van de strafschop lastiger was dan normaal gesproken. "De scheidsrechter vroeg ik of ik 'm wilde nemen. Ik dacht: gewoon doen. Ze stoppen er toch niet mee en ik weet waar het doel staat. Ik moest ermee dealen en hij ging er goed in."

Afgelopen maandag was het opnieuw raak in hetzelfde stadion. Toen speelde het Nederlands elftal de uitwedstrijd tegen Griekenland. Diverse Oranje-spelers, onder wie Wout Weghorst, werden lastig gevallen met de laserpennen.