Huntelaar heeft burn-out en legt voorlopig zijn werkzaamheden bij Ajax neer

Huntelaar heeft burn-out en legt voorlopig zijn werkzaamheden bij Ajax neer

20-10-2023 18:40

Klaas-Jan Huntelaar zal de komende periode niet werkzaam zijn bij Ajax. Dat meldt Voetbal International vrijdagmiddag. De technisch manager van de Amsterdammers heeft een burn-out. Om die reden heeft de voormalig topspits zich ziekgemeld.

Dat laat een woordvoerder van Ajax weten aan VI. Huntelaar verlengde aan het begin van afgelopen zomer zijn contract bij Ajax tot de zomer van 2027. Zijn focus kwam dit seizoen meer op Jong Ajax te liggen. Bij de hoofdmacht werd hij door de inmiddels vertrokken directeur voetbalzaken Sven Mislintat ook niet meer betrokken. Bij geen enkele aankoop van de afgelopen transferwindow had Huntelaar inspraak. 

Nadat Mislintat door Ajax de deur werd gewezen, bleef de voormalig spits van onder meer AC Milan en Real Madrid zich focussen op Jong Ajax. Daarnaast moest hij ook 'in de dagelijkse gang van zaken' behoorlijk wat taken overnemen. Zo stond hij onlangs nog het publiek in de Johan Cruijff ArenA te woord tijdens het afscheid van Jurriën Timber. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer Huntelaar zijn werkzaamheden weer oppakt. 'Voorlopig zal hij rust moeten nemen', aldus VI.