Tuchel sprak met Mazraoui en steunt Israëlische doelman Perez: ''Niet optimaal''

Tuchel sprak met Mazraoui en steunt Israëlische doelman Perez: ''Niet optimaal''

20-10-2023 21:45
1

Bayern München-trainer Thomas Tuchel kan zaterdag in het Bundesliga-duel bij FSV Mainz weer beschikken over Matthijs de Ligt. Noussair Mazraoui ontbreekt, maar niet vanwege zijn uitlatingen over de oorlog tussen Hamas en Israël. Hij is geblesseerd.

Tuchel ging vrijdag op een persconferentie in op de situatie van de vleugelverdediger, die niet gestraft zal worden door Bayern. "Ik ben blij met de duidelijke verklaring. Ik sta honderd procent achter de inhoud. Uiteraard heb ik ook met Nous gesproken, maar over de inhoud daarvan wil ik niets zeggen. Ik heb ook gesproken met Daniel Peretz."

De berichten van Mazraoui lagen extra gevoelig bij de Israëlische doelman. "Ik kan mijzelf niet in hem verplaatsen, maar we proberen hem te steunen", zegt Tuchel over Perez. "Natuurlijk is dit niet optimaal voor de sfeer in de kleedkamer, maar het is herstellende. Het is een gevoelig onderwerp, al helemaal voor Daniel. Zijn familie is er direct bij betrokken. Maar we zorgen goed voor hem. Die plicht hebben we."

Tuchel besprak ook de blessuregevallen bij Der Rekordmeister. De Ligt keert na een absentie van een maand terug. "We zijn van plan om met Matthijs de Ligt en Min-jae Kim in het hart van de verdediging te spelen. Matthijs heeft weer volop getraind en is klaar voor zaterdag."

Wie ook terug is op het trainingsveld is Manuel Neuer, die lange tijd aan de kant stond tijdens een ski-ongeluk. "Dat is sensationeel goed nieuws", stelt Tuchel. "Ik ben er honderd procent van overtuigd dat hij weer op zijn oude niveau komt. Ik ben trots op hem. Terugkomen na zo'n ernstige blessure, hij is altijd doorgegaan, door alle ups en downs, dat is iets heel bijzonders. Het maakt ons blij om hem zo ontspannen te zien. Zijn kwaliteit en charisma zijn duidelijk zichtbaar."

Tuchel trapt wel op de rem, aangezien Neuer liefst tien maanden afwezig was. "We hebben besloten dat Sven Ullreich keept tegen Mainz en waarschijnlijk ook tegen Galatasaray, zodat Manuel nog wat langer kan trainen."