'Hervormingen in Engels voetbal aanstaande: speelschema wordt minder druk'

'Hervormingen in Engels voetbal aanstaande: speelschema wordt minder druk'

19-10-2023 23:39
4

In Engeland zijn er plannen om het speelschema minder druk te maken, om zo de spelers tegemoet te komen. De BBC meldt dat er momenteel ideeën op tafel liggen om de replays te schrappen in de derde en de vierde ronde van de FA Cup. Ook moet de halve finale van de League Cup voortaan één duel beslaan, in plaats van twee. 

Topvoetballers klagen er de laatste jaren steeds vaker over: de overvolle voetbalagenda. Zeker in Engeland is de voetbalagenda onderwerp van gesprek, aangezien daar geen winterstop is én er twee bekertoernooien worden gespeeld. 

De BBC weet dus dat er twee veranderingen aanstaande zijn. In de derde en de vierde ronde van de FA Cup wordt anno 2023 bij een gelijkspel een replay afgewerkt. Dat systeem is op financieel vlak aantrekkelijk voor vooral kleine clubs, omdat de inkomsten uit kaartverkoop verdeeld worden. Met de aanstaande nieuwe regeling wordt de traditionele replay dus van tafel geveegd, en gaan de clubs bij een gelijke stand over tot verlenging en mogelijk strafschoppen. 

Daarnaast wil de Engelse voetbalbond ook de halve finale van de League Cup aanpassen. Dit duel wordt altijd over twee wedstrijden gespeeld, maar in het vervolg wordt dit mogelijk dus teruggebracht tot één ontmoeting, om zo nog een extra vrije dag in te bouwen. De BBC meldt in het artikel niet wanneer het tweetal veranderingen zou kunnen worden ingevoerd.