'Opvallend gerucht uit Spanje: Mourinho in beeld bij Real als opvolger Ancelotti'

'Opvallend gerucht uit Spanje: Mourinho in beeld bij Real als opvolger Ancelotti'

19-10-2023 19:50

Een opmerkelijk gerucht uit Spanje: José Mourinho is in beeld om na dit seizoen Carlo Ancelotti op te volgen als trainer van Real Madrid. Het is een publiek geheim dat Ancelotti na dit seizoen stopt als eindverantwoordelijke bij De Koninklijke.

Bayer Leverkusen-trainer Xabi Alonso en Zinédine Zidane werden al in verband gebracht met Real, Mundo Deportivo meldt donderdag dat Mourinho aan die shortlist toegevoegd kan worden. Het contract van The Special One, die nu aan het roer staat bij AS Roma, loopt na dit seizoen af. De verwachting is dat Mourinho geen nieuwe verbintenis in Rome tekent.

Dus ligt de weg naar een nieuwe termijn bij Real open. Mourinho stond tussen 2010 en 2013 ook al voor de groep bij de Madrilenen. Destijds werd hij opgevolgd door uitgerekend Ancelotti. Tien jaar later zijn de rollen mogelijk omgedraaid. Het ligt in de lijn der verwachting dat Ancelotti aan de slag gaat als bondscoach van Brazilië, al zijn er nog geen handtekeningen gezet.

Niet alleen Real heeft Mourinho hoog op de lijst staan. Naar verluidt kan de Portugees ook naar Saudi-Arabië, waar een tweejarig contract ter waarde van 120 miljoen euro klaarligt.