OFFICIEEL: Geen vijfde WK voor Di María, die interlandpensioen aankondigt

OFFICIEEL: Geen vijfde WK voor Di María, die interlandpensioen aankondigt

18-10-2023 10:15
2

Het einde van een tijdperk is op komst, want Ángel Di María heeft aangekondigd dat hij na komende zomer niet langer voor het Argentijnse elftal gaat spelen. De Copa América zal het laatste kunstje worden van de 134-voudig international bij de wereldkampioen. 

De 35-jarige Di María was op het afgelopen WK nog goud waard voor Argentinië, door te scoren in de WK-finale. Nu is het einde van zijn interlandloopbaan dus in zicht. In gesprek met het Argentijnse radiostation Todo Pasa vertelt Di María dat hij na de Copa América stopt. "Daarna is het voorbij, dit wordt het laatste wat ik ga doen."

Di María is er daardoor extra op gebrand om aanwezig te zijn op het toernooi dat in de Verenigde Staten wordt gespeeld. "Bij Benfica geven me ze de kans om voor het nationale elftal te blijven spelen. Ik zou er heel graag bij willen zijn, daar doe ik alles aan."

In 2008 maakte Di María, toen twintig jaar oud, zijn debuut voor Argentinië. Nu staat de teller dus op 134 interlands en dat kunnen er nog meer worden. Met Argentinië legde Di María beslag op de Copa América en de wereldbeker. Een vijfde WK gaat hij dus niet spelen.