FSV Mainz schorst aanwinst El Ghazi na posts over oorlog

FSV Mainz schorst aanwinst El Ghazi na posts over oorlog

17-10-2023 20:23
5

FSV Mainz doet voorlopig geen beroep op Anwar El Ghazi. De Nederlandse aanvaller is 'vrijgesteld' van trainingen en wedstrijden vanwege zijn berichten op social media over de oorlog tussen Hamas en Israël. Dat meldt de Bundesliga-club in een statement.

El Ghazi schreef niets over de aanslagen in Israël, maar sprak wel zijn steun uit voor de Palestijnse zaak. 'Van de rivier tot de zee zal Palestina vrij zijn', liet de oud-speler weten. Het is een slogan die gebruikt wordt door Hamas en Palestijnse extremisten. Mainz hield hem dinsdag al van het trainingsveld en ging later op de dag met hem in gesprek. Daar kreeg El Ghazi te horen dat hij voorlopig op non-actief is gesteld.

'Die beslissing is een reactie op een bericht op sociale media van de 28-jarige dat inmiddels is verwijderd', schrijft Mainz in de verklaring. 'Hierin nam El Ghazi een standpunt in over het conflict in het Midden-Oosten dat voor de club ondraaglijk was. Dit besluit werd voorafgegaan door een gesprek tussen het bestuur en de speler. Mainz respecteert dat er verschillende perspectieven zijn over het complexe conflict in het Midden-Oosten. De club distantieert zich echter duidelijk van de inhoud van het bericht, aangezien het niet de waarden van onze club weerspiegelt.'

Door zijn schorsing mist El Ghazi in ieder geval het Bundesliga-duel met Bayern München van zaterdag. De rechtsbuiten streek vorige maand neer bij Mainz, nadat zijn contract bij PSV was ontbonden.