Zweedse media: 'Dribbelaar Doku kan Zweedse voetbalavond tot nachtmerrie maken'

Zweedse media: 'Dribbelaar Doku kan Zweedse voetbalavond tot nachtmerrie maken'

16-10-2023 10:00 Laatste update: 22:07
8

Voor Zweden kan de wedstrijd tussen de Rode Duivels en het Zweedse team op maandagavond cruciaal zijn. De Zweedse media staan dan ook bol van analyses, speculaties en commentaren over de tegenstander. VoetbalPrimeur.be nam de Zweedse media door en hier is een overzicht.

Andersson onder de indruk
De Zweedse bondscoach Janne Andersson bekeek uiteraard de wedstrijd tussen de Rode Duivels en Oostenrijk. "Ik denk dat het een verdomd goede voetbalwedstrijd was. We hebben twee goede voetbalteams in deze groep. Dat zie je ook als je naar die wedstrijd kijkt", vertelde Andersson, die onder de indruk is van de Rode Duivels, aan Dagens Nyheter.

Jérémy Doku: Een dreiging in de maak
Svenska Dagbladet heeft de aandacht gevestigd op één Rode Duivel in het bijzonder. 'Jérémy Doku is de dribbelaar die de Zweedse kwalificatieavond tot een nachtmerrie kan maken. De buitenspeler was al als tiener vóór het EK van twee jaar geleden de nieuwe favoriet van de Belgische voetbalfans. Nu is hij 21 en op weg naar de grote doorbraak', schreef Svenska Dagbladet. Het potentieel om het spel te ontregelen wordt als een significant risico voor het Zweedse team gezien.

Zweedse EK-dromen hangen aan een zijden draadje
Sport Bladet benadrukte het belang van de wedstrijd van maandagavond. 'Maandag is een noodlottige dag voor het Zweedse nationale team. Om de droom van het EK voort te laten leven, is een overwinning tegen België nodig, maar als Oostenrijk wint van Azerbeidzjan kan de weg naar het kampioenschap al voor aanvang van de wedstrijd over zijn', schreef Sport Bladet, dat inziet hoe belangrijk de wedstrijd is voor Zweden, maar ook dat het Zweedse elftal het niet volledig in eigen hand heeft.

Rode Duivels gaan voor goud
'België kent langdurige blessures van Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois, en middenvelder Amadou Onana is geschorst. Er wordt geen reserveopstelling verwacht - de Belgen streven ernaar om nummer 1 van de poule te worden en zo best mogelijk geplaatst te zijn voor Duitsland', meldde Dagens Nyheter, benadrukkend dat het bij de Rode Duivels niet aan inzet zal ontbreken.

Geen cadeautjes voor Zweden
Tegelijkertijd temperen de Belgen verwachtingen dat ze het rustig aan zouden doen tegen de Zweden. "We hebben geen cadeautjes om uit te delen", noteerde Svenska Dagbladet uit de mond van Domenico Tedesco over wat de intentie van de Rode Duivels onderstreept om de groepswinst na te streven, ongeacht hun reeds verzekerde plaats op het EK.

Zweedse strijdlust ongeacht uitgangspositie
Zweedse middenvelder Albin Ekdal erkende, in een interview met Dagens Nyheter, het belang van de aanstaande wedstrijd, ongeacht de uitgangspositie. "Het is uiteraard leuker om ergens voor te spelen. Maar wat er ook gebeurt, het is een wedstrijd van het nationale team tegen een leuke en goede tegenstander, dus we gaan eropuit om een goede poging te doen en te winnen", aldus Ekdal, die meende dat Zweden hoe dan ook vol voor de winst gaat.

Beide teams vol voor winst
Hoewel het afwachten is of de wedstrijd van maandagavond nog ergens om gaat, hebben beide teams aangegeven voor de volle winst te gaan met volwaardige elftallen. De wedstrijd, die plaatsvindt op maandagavond om 20:45 in het Koning Boudewijnstadion, belooft dan ook een interessante strijd te worden.