Nieuwe advocaat zorgt voor wending in verkrachtingszaak Dani Alves

Nieuwe advocaat zorgt voor wending in verkrachtingszaak Dani Alves

15-10-2023 16:40
1

Het proces tegen Dani Alves wegens de vermeende verkrachting van een 23-jarige vrouw lijkt een bijzondere wending te krijgen. De oud-speler van onder andere FC Barcelona heeft een andere advocaat genomen en lijkt zijn verdedigingstrategie aan te passen. 

Alves zou op 30 december 2022 de vrouw hebben verkracht in nachtclub Sutton in Barcelona. De Braziliaan hangt een gevangenisstraf van acht tot tien jaar boven het hoofd, mocht hij schuldig worden bevonden door de Spaanse rechter. 

Volgens informatie gepubliceerd door El Español is de verdedigingsstrategie van Alves veranderd. Hij zou zijn vorige advocaat, Cristóbal Martell, van de hand hebben gedaan en hem hebben vervangen door Inés Guardiola, die gespecialiseerd is in seksueel geweld en strafrecht. Het is volgens de Spaanse krant nu de bedoeling dat de voormalige profvoetballer een akkoord bereikt met het Spaanse rechtssysteem om zijn straf zoveel mogelijk te verminderen. Er zou volgens gerechtelijke bronnen al onderhandeld worden over deze mogelijke overeenkomst. 

Om een akkoord te bereiken, zal Alves het slachtoffer moeten compenseren voor de veroorzaakte schade en ook schuld moeten bekennen aan het misdrijf. De Braziliaan heeft zijn versie van de gebeurtenissen maar liefst vijf keer veranderd, maar heeft tot nu toe altijd zijn onschuld verdedigd.