Leekens over achilleshiel Rode Duivels: Zorgt systematisch voor paniek”

Leekens over achilleshiel Rode Duivels: "Zorgt systematisch voor paniek”

15-10-2023 12:28
6

De Rode Duivels hebben zich gekwalificeerd voor Euro 2024. Georges Leekens was een tevreden man na het laatste fluitsignaal van de 2-3 overwinning van vrijdagavond. De voormalige bondscoach gelooft echter wel dat de partij een les moet zijn voor de groep. 

Leekens vond het voor een groot deel van de wedstrijd consistent. Hij gelooft dat Oostenrijk maar een magere ploeg bleek te zijn, die overigens niet helemaal in topvorm waren. “ … Maar het is niet makkelijk om met 0-3 voor te komen”, geeft Leekens ook aan in Le Soir

“Waar ik me zorgen over maakte, was onze apathie tegen het einde van de wedstrijd. Je kunt momenten van twijfel hebben, maar dat gebeurt altijd. Tegen zwakkere tegenstanders zal België het prima doen, maar als je het ploegen van ons niveau, of zelfs nog iets beter, moeilijk moet maken, kun je niet overleven met zo'n defensieve laksheid”, gelooft de voormalige bondscoach. 

 Leekens gelooft verder dat de Rode Duivels momenteel een achilleshiel hebben. De stilstaande fases zorgen voor angst bij de voormalige bondscoach. “Op dit moment leiden die systematisch tot gevaar en zelfs paniek. Om uit te blinken in een grote wedstrijd, moet je weten hoe je moet afsluiten”, besluit Leekens.