Genk hofleverancier van 'jonge' Rode Duivels, Standard & Anderlecht op twee & drie

Genk hofleverancier van 'jonge' Rode Duivels, Standard & Anderlecht op twee & drie

14-10-2023 16:11
10

De jeugd heeft de toekomst en dan ziet het er goed uit voor KRC Genk. Tenminste als we kijken naar welke clubs de meeste spelers afleveren voor de Belgische nationale jeugdploegen. KRC Genk is de hofleverancier van dienst.

We kijken voor dit artikel niet naar de A-ploeg van België, maar de reeksen vanaf de U15 tot en met de U21. In al die categorieën levert KRC Genk liefst 32 spelers aan de Belgische nationale selecties af. Bij de U21 zitten er twee jongens van Genk, Maarten Vandevoort en Luca Oyen. Enkel RSC Anderlecht doet het in die categorie beter dan de Limburgers. Paars-wit vaardigt immers drie spelers af aan de Belgische U21. Het gaat om Killian Sardella, Mario Stroeykens en Kortrijk-huurling Marco Kana.

De reeksen U18, U17, U16 en U15 zijn heel blauw-wit gekleurd. KRC Genk levert voor die reeksen respectievelijk 6, 8, 5 en 8 spelers af. Geen enkele andere Belgische club komt maar ook een beetje in de buurt van die cijfers. Op het algemene podium staat Standard met 17 'jonge' Rode Duivels op de tweede plaats. Daarna volgt RSC Anderlecht met vijftien jonge internationals. Club Brugge en KAA Gent vaardigen respectievelijk veertien en tien jongens af aan de Belgische nationale jeugdploegen.