Tedesco na winst Rode Duivels: “Blij dat Keita en Vermeeren (Antwerp) speelden

Tedesco na winst Rode Duivels: “Blij dat Keita en Vermeeren (Antwerp) speelden"

14-10-2023 12:00
7

De Rode Duivels hebben vrijdagavond in Wenen een overwinning geboekt op Oostenrijk. De mannen van Domenico Tedesco wonnen met 2-3. België is daardoor officieel gekwalificeerd voor Euro 2024. Tedesco reageert na de partij.

De bondscoach was er nog niet zeker van toen de Rode Duivels in de tweede helft met 0-3 voorstonden. Hij merkte op dat er ook in Oostenrijk nog een sprankeltje geloof zat. Hij vond de steun van de Oostenrijkse fans dan ook fantastisch. Ook Oostenrijk leek de handdoek nog niet in de ring te gooien. 

Na een rode kaart van Amadou Onana bleek even alles mogelijk. “We zullen maandag zien wie Amadou Onana vervangt”, gaf Tedesco aan na de wedstrijd. Eerst moeten we genieten van de kwalificatie. Ik ben blij dat Mandela Keita en Arthur Vermeeren allebei konden spelen. Ik hoop dat ze begrepen hebben dat we vertrouwen in ze hebben, zelfs in wedstrijden als deze”, gaf Tedesco verder nog aan. 

“Ze werken goed bij Antwerp. Ik denk aan andere jonge spelers om te selecteren, maar ik wil niet eindigen met een kern van 30 spelers," vervolgde hij, geciteerd door RTBF. Tedesco wil nu vooral Zweden thuis verslaan. Hij gelooft dat de Rode Duivels nu een goed momentum hebben en hoopt hierop verder te bouwen. “We zijn erg jong op bepaalde posities en er is nog ruimte voor verbetering, maar ik denk echt dat we op de goede weg zijn”, besluit de bondscoach.