Opvallend: ‘Vermiste Shakhtar-speler is na Antwerp naar Rusland getrokken’

Opvallend: ‘Vermiste Shakhtar-speler is na Antwerp naar Rusland getrokken’

13-10-2023 20:46 Laatste update: 23-10-2023 14:44
3

Een opvallend verhaald uit Oekraïne. De negentienjarige voetballer Oleksandr Rosputko speelde afgelopen week nog mee in de 1-2 overwinning van Shakhtar Donetsk U19 in de Youth League tegen Royal Antwerp FC, maar is sindsdien spoorloos.

De U19 zorgde afgelopen week nog voor een knappe remonte in de partij tegen Antwerp en vierde na die partij nog een feestje. Rosputko was toen nog afwezig, maar wanneer de ploeg een dag later weer huiswaarts wilde keren, was Rosputko plots spoorloos.

"We kunnen bevestigen dat Rosputko niet met ons is teruggekeerd naar Oekraïne", reageert Shakhtar bij UA-football. De Oekraïense club geeft aan dat Rosputko zijn bagage en boarding pass nog heeft gekregen, maar dat hij bij de boarding plots weg was. Zelf heeft Shakhtar geen idee waar Rosputko momenteel is.

Opvallend genoeg had Rosputko recent nog zijn contract met vijf jaar verlengd bij Shakhtar. De club geeft hem nu nog vijf dagen te tijd om zich aan te melden. Doet hij dat niet, zal zijn contract worden ontbonden.

Update: Volgens Oekraïens journalist Volodymyr Zvyerov Profootball Digital is Rosputko naar Rusland getrokken. Het talent van Shakhtar heeft na de match tegen de Young Reds al zijn sociale media verwijderd en koost voor een vlucht naar Rusland. “Hij zal er veiliger zijn dan in Oekraïne. Dat hij politiek asiel aanvraagt, is niet correct, hij wil een Russisch paspoort aanvragen”, zegt de vader van Rosputko. Hij zou overigens uit een pro-Russisch gebied komen. Zijn contract werd inmiddels al ontbonden bij Shakhtar.