Doku laat zich uit over blessures en favoriete positie: “Ik hou me niet in”

Doku laat zich uit over blessures en favoriete positie: “Ik hou me niet in”

13-10-2023 09:46
4

Jérémy Doku laat de monden openvallen dit seizoen. Bij Manchester City is de Rode Duivel de beste dribbelaar van Europa. Die lijn wil Doku bij de Rode Duivels doortrekken.

Doku kampte eerder met blessureleed, maar is nu al even blessurevrij. “Ik ben sinds maart fit en toen speelde ik nog bij Stade Rennes. Het is vooral een mentaal issue. Na mijn twee vorige spierblessures had ik schrik, maar dat heb ik overwonnen. Nu speel ik bevrijd en voluit. Ik ben ook wat ouder nu en ken mijn lichaam beter. Pas op, ik zal nog weleens geblesseerd zijn. Als explosieve speler hoort dat bij mijn profiel, maar ik hou me niet in.”

Doku laat zich tegenover Het Belang van Limburg ook uit over zijn favoriete positie. “Ik speel het liefst vanop links. Daar voetbal ik al sinds ik jong ben en als een rechtsvoetige van links komt, dan is hij veel onvoorspelbaarder. Je kunt dan een man passeren langs de binnen- en de buitenkant. Zo deed ik het ook bij Anderlecht. Bij Rennes leerde ik op rechts te staan, maar daar voel ik me minder comfortabel.”