Doku spreekt over Eden Hazard: “Ik wil in de eerste plaats mezelf zijn”

Doku spreekt over Eden Hazard: “Ik wil in de eerste plaats mezelf zijn”

13-10-2023 08:28
3

Eden Hazard is gestopt met profvoetbal en Jérémy Doku is aan het ontploffen bij Manchester City. Het voormalige Anderlecht-talent wordt dan ook de natuurlijk opvolger van Hazard genoemd.

Zelf wil Doku liefst Doku zijn en niet de opvolger van Eden Hazard. “Poeh. De rol van Eden overnemen? Dat is toch zeer intens. Ik wil in de eerste plaats mezelf zijn, maar ik merk wel dat de mensen me héél graag hebben. Ze zijn extra lief en vriendelijk sinds ik ben getransfereerd naar Manchester City en een paar goeie prestaties heb geleverd. Ik geef elke match alles, maar jullie moeten maar zeggen of ik de nieuwe chouchou ben.”

Doku wordt een aparte speler genoemd. Hij is momenteel de beste dribbelaar van Europa. “Ik vergelijk niet graag met anderen. Waarnaar kijk je dan? De acties of de statistieken? Ik weet dat mijn laatste pass en mijn afwerking nog beter moeten worden, maar mijn job is in de eerste plaats die tegenstander voorbijgaan.”

Ook is de Rode Duivel soms gefrustreerd. “Ik weet dat mij dat lukt als ik de juiste move doe op het juiste moment. Ik ken mijn kwaliteiten, maar zoals bij iedereen mislukken mijn dribbels ook wel eens. Dan ben ik gefrustreerd, want dan heb ik die juiste beweging niet op het juiste moment uitgevoerd”, citeert Het Belang van Limburg.